Kom je ergens niet uit? Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Bovendien hebben we een vernieuwde JAM! supportpagina, waar we nog veel meer kwesties hebben uitgelegd voor zowel werknemers als werkgevers. Hier staan ook de antwoorden op allerlei vragen met betrekking tot MyJAM!. Staat jouw antwoord er niet tussen, of is deze niet volledig? Neem gerust contact met ons op!
Bel ons: +31 (0)20 779 6701, WhatsApp ons: +31 (0)20 891 5075 (klik om direct een bericht te sturen) of stuur een e-mail: data@jamhoreca.nl

Categorieën

Algemeen

Wanneer blijkt dat je handen tekort komt in jouw zaak, dan kan JAM! verzorgen dat deze open diensten worden opgevuld. Als aanvulling op onze administratieve services hebben wij een eigen poule met werknemers die we flexibel kunnen inzetten. Heb je behoefte aan personeel voor een langere termijn? Dan kunnen wij ook werknemers werven en sollicitatierondes houden.

JAM! verzorgt op verzoek eventueel ook payroll in andere branches. Indien je een onderneming in een andere branche hebt, is het verstandig om contact met ons op te nemen.

Wanneer je overstapt op de payroll services van JAM!, nemen wij zowel bestaande als nieuw inkomende contracten van je over. Jouw werknemers krijgen bij JAM! zonder problemen een nieuw contract dat het huidige contract vervangt. Dit betekent dat je eenvoudig ook jouw huidige personeel kunt onderbrengen bij JAM!.

Met payroll van JAM! komt jouw personeel juridisch gezien bij ons in dienst. Je werknemers zullen voortaan door JAM! worden uitbetaald. Op het loonstrookje zien jouw werknemers het JAM! logo. Op de werkvloer verandert er echter niets; je blijft geheel zelf verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden.

JAM! kiest de betaalmomenten in overeenstemming met jouw wensen. Standaard houden wij dezelfde betaalmomenten aan die jouw organisatie altijd heeft gehanteerd of wenst te hanteren. De opties omvatten, bijvoorbeeld, wekelijks, vierwekelijks of maandelijkse verloning.

Wanneer je werknemers in dienst komen bij JAM!, wordt de ABU-cao van toepassing: de cao voor uitzendkrachten.

Wanneer een van jouw medewerkers ziek wordt, meldt de betreffende medewerker dit bij jou en bij JAM!. Wij zijn verantwoordelijk voor het gehele beleid in geval van ziekte. In navolging van reguliere wet- en regelgeving, betalen wij jouw werknemer gewoon door en begeleiden hem of haar bij reïntegratie. Je hebt hier dus geen enkel omkijken meer naar. De kosten van doorbetaling komen voor onze rekening.

Payroll

De payroll services van JAM! zijn interessant voor iedere organisatie, ongeacht de grootte van het werknemersbestand. Met de payroll services van JAM!, ben je verzekerd van de meest nauwkeurige afhandeling van al jouw personeelszaken. Je hoeft niet langer je hoofd te breken over (veranderende) regel- en wetgeving, omdat JAM! dit werk van je overneemt. Uiteraard worden jouw werknemers altijd correct en op een vaste dag uitbetaald. Bij vragen en informatie naar services, kun je altijd contact opnemen met jouw persoonlijke contactpersoon bij JAM!.

Met payroll neemt JAM! het juridisch werkgeverschap van jou over. Je personeel komt bij ons op de loonlijst te staan. Bovendien nemen wij alle risico’s en administratieve verantwoordelijkheden van je over. Bij enkel het uitbesteden van de loonadministratie blijven risico’s en administratieve verantwoordelijkheden jouw eigen werklast.

Payroll betekent het uitbesteden van het administratieve werkgeverschap. Dagelijks leidinggeven blijft dus gewoon jouw verantwoordelijkheid. In de praktijk deel je het werkgeverschap met JAM!. Je blijft verantwoordelijk voor alle uitvoerende werkzaamheden; denk hierbij aan werving en selectie van personeel, begeleiding, training, inroosteren etc. Daarnaast dien je zelf een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hier staat tegenover dat JAM! de administratieve taken binnen jouw organisatie overneemt en al het nodige papierwerk verzorgt.

De omrekenfactor per gewerkt uur bestaat uit verschillende elementen. Het tarief is opgebouwd uit de reguliere werkgeverslasten, zoals het loon, premies en belastingen, vakantiedagen en vakantiegeld, en een reservering ter dekking van ziektekosten. Daarbovenop komt een marge voor JAM!.

JAM! hanteert een vaste omrekenfactor per gewerkt uur. Deze factor vormt een opslag ten opzichte van het brutoloon en dekt alle payrollkosten. Zo word je nooit geconfronteerd met een naheffing. Daar staat tegenover dat je werkgeverskosten zullen dalen – in de meeste gevallen bespaar je tot zelfs 5%.

Zeker weten wat payroll voor jouw organisatie kost? Of hoeveel kosten je kunt besparen? Doe dan de kostencheck of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Met payroll neemt JAM! het juridisch werkgeverschap van je over. Jouw werknemers komen wettelijk gezien bij JAM! in dienst. Zij staan dus bij ons op de loonlijst, maar bij jou op de werkvloer. Personeelsadministratie, gerelateerde risico’s en verantwoordelijkheden besteed je daarmee uit aan JAM!.