wijntjes met mees

Paul Bergsma

De opmars van alcoholvrije dranken zet door

Alcoholvrije bieren en wijnen zijn bekend. Steeds meer merken voegen zich bij deze brave aftocht richting de horecaondernemer en consument (Palm komt eind deze maand met haar 0,0%). De verkoop van deze dranken is de voorbije jaren zelfs verdrievoudigd. Het mooie is, deze versnaperingen kan je altijd nuttigen. Of je nu moet sporten of werken. Alcoholvrije biertjes kennen we, wijnen niet. Nu is de vraag: welke zijn nou eigenlijk het lekkerst?

KASSA deed onderzoek naar de wijnen en dit bleek:

ProductWinkelTotaalprijsCijferOpmerkingen
Eisberg (Sauvignon Blanc)Gall & Gall€ 5,495,3Geur is aangenaam, stuivend, appelig, niet zo chemisch, afdronk dun maar oké, lijkt in de verte op echte wijn, in extreme noodsituatie drinkbaar
FaberGall & Gall€ 4,994,0Bleekgeel, beetje geur van natte dweil maar ook iets bloemig-appeligs, smaakt naar nat karton, zoetig, niet verfrissend, stroeve afdronk
Just 0 White WinePLUS€ 2,693,5Bleekgeel, ruikt naar natte was, GFT-kliko, zoetige (ietwat overrijpe) fruitsmaak, droge en lege afdronk
Lussory White Macabeo & AirenGall & Gall€ 6,993,5Muffe geur, mottig, smaakt naar appelsap, appelig, weeïg, geen afdronk (goddank), niet heel uitgesproken van smaak (niet te zoet)
Le Petit ChevinJumbo€ 3,993,2Licht, helder, friszuur, beetje zwavelig, zoet als goedkope witte chocola, smaakt als suikerwater, kunstmatige en weeïge afdronk, mag de naam wijn niet dragen
Barrels & DrumsGall & Gall€ 5,993,2Kleur is oké, ruikt naar appel/perzik/snoepjes, ruikt naar openbaar toilet, ronde zachte smaak die blijft hangen, afdronk slappig en smokkig, weeïg
Torres Natureao WhiteGall & Gall€ 7,893,0Ruikt naar winegums, muskaatgeur, smaakt naar perziklimonade, lauwe regenwater met voedingszuren, zure en slappe afdronk, meer vruchtensap dan wijn
AH Chardonnay AlcoholvrijAlbert Heijn€ 3,991,7Heldere kleur, ruikt naar oud bloemenwater, muffig, chemisch, zoetige limonadesmaak, zure afdronk
Win 0.0 WhiteWijnvoordeel.nl€ 7,991,0Chemische agressieve geur, erg scherp, zoet en zuur kriskras door elkaar, chemische afdronk, bijtzuren, dit kan niet van druiven gemaakt zijn (of van druiven vlakbij een kerncentrale)

Wat heeft onze wijntijger Ilga Gort hierover te zeggen?