Payroll bij JAM! bood services die flexibiliteit voor de onderneming ten aanzien van nieuw personeel bevordert.

Emilie Horbach, HR Manager

Groei van personeelsbestand

The Seafood Bar is een modern visrestaurant met drie succesvolle vestigingen in hartje Amsterdam. Emilie Horbach is HR Manager bij The Seafood Bar. Emilie vertelt, “de reden dat wij aanvankelijk voor een payrollpartner kozen, is dat wij nog steeds erg groeien. Wij hebben meerdere vestigingen en bestaan steeds langer. Hierdoor hebben we ook medewerkers die langer in dienst zijn.” Emilie legt uit dat The Seafood Bar voorstander is van vaste contracten, maar graag flexibiliteit behoudt in de vroege stadia van het werven van nieuw personeel. “Op die manier kwamen we bij payroll terecht,” vertelt Emilie.

Vaste contracten met behoud van flexibiliteit

“Payroll bij JAM! bood services die flexibiliteit voor de onderneming ten aanzien van nieuw personeel bevordert.” The Seafood Bar is met verschillende payrollbedrijven om de tafel gegaan. De samenwerking met JAM! verliep al heel snel “zeer positief”.

Samen soepel werkgeven

The Seafood Bar raadt inmiddels JAM! als payrollpartner aan, “omdat de communicatie soepel en snel verloopt. Er wordt snel geschakeld als wij met een specifiek verzoek komen, en het algehele proces verloopt gemakkelijk.” Volgens Emilie kost het The Seafood Bar nu “weinig moeite om alles te regelen en te doen” wat bij ondernemen komt kijken. 

In een oogopslag

3 zaken

JAM! zorgt voor flexibiliteit

Medewerkers met Fase B contracten