Blog

hotspot NAZKA

Wieteke Vonk

Nieuwe Peruaanse hotspot Nazka: zo goddelijk smaakte een aubergine nog nooit

In het hart van de Amsterdamse Pijp bevindt zich sinds eind juni een nieuwe culinaire parel: Peruaans restaurant Nazka. De zaak is krap twee maanden draaiende, maar de recensies zijn duidelijk: het eten – en de pisco sours – zijn onvergetelijk. Onvergetelijk lekker, welteverstaan. Het hoogtepunt? Volgens velen is het de aubergine met aji panca saus, gerookte yoghurt, padron peppers en geroosterde pinda’s: ‘Op papier klinkt dat al bizar lekker, maar in de praktijk is het nóg beter dan we hadden kunnen dromen,’ aldus Culy. Daar stopt het niet, want bij Nazka kun je genieten van een vijfgangendiner die je door heel Peru heen leidt: van de Altiplano en de Andes tot de Amazone. Een schot in de roos van eigenaren Raul Lansink en Christian Motte.

Lees meer
WAB artikel

Wieteke Vonk

De WAB opgehelderd: ‘Het hoeft horeca niet te benadelen’

De koppen van NOS, het FD en het AD liegen er niet om: de horeca wordt vanaf volgend jaar een stuk prijziger. Deze conclusie trekken zij aan de hand van een onderzoek dat economen van de ABN AMRO op 1 augustus hebben gepubliceerd. In dit onderzoek wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die vanaf 1 januari 2020 in werking zal treden, onder de loep gelegd. De ABN AMRO beargumenteert dat deze wet de horeca benadeelt, maar ondanks dit vooruitzicht ziet horecapersoneelsbureau JAM! de WAB positief tegemoet. ‘Wij beamen de nadelige gevolgen van de WAB: de totale loonkosten voor een horecaondernemer stijgen waarschijnlijk met 6% als je de transitievergoeding vanaf dag één, de 5% extra opslag in premie voor tijdelijke contracten en de aangepaste rechten van oproepkrachten bekijkt. Maar de wetgeving hoeft de horeca niet zo hard te benadelen; door de WAB gaat JAM! als personeelspartner haar klanten juist extra helpen,’ aldus JAM!-oprichter Minke de Kruijff.

Lees meer
horecabrains

Wieteke Vonk

JAM! is de nieuwe Preferred Supplier van HorecaBrains

JAM! heeft nieuws: sinds kort zijn we de samenwerking aangegaan met HorecaBrains! Het unieke nationale horecanetwerk verbindt ruim 300 ondernemers aan elkaar en is opgericht om de handen ineen te slaan en kennis met elkaar te delen. Hun motto is dan ook: ‘Samen sta je sterker dan alleen!’. Als nieuwe Preferred Supplier van HorecaBrains zorgen wij ervoor dat alle leden de meest hoogstaande service genieten, de scherpste deals sluiten en geholpen worden in hun zoektocht naar getalenteerd personeel. Op die manier wordt het HorecaBrains motto meteen al bewezen.

Lees meer