5 Nijmeegse toprestaurants die je wilt bezoeken - JAM! Horeca
BLOG.

5 Nijmeegse toprestaurants die je wilt bezoeken

Hoera, de horeca gaat weer open! Wij hebben de leukste horecazaken voor je op een rijtje gezet. In Nijmegen zitten namelijk een aantal toffe relaties van JAM!, met allerlei verschillende concepten, keukens en sferen. Ben je in Nijmegen of omstreken? Stap dan zeker eens één van deze zaken binnen. Of alle vijf. Je wordt niet teleurgesteld.

1. Bistrobar Berlin

In het hartje van Nijmegen-Oost zit Bistrobar Berlin. De stoere omgeving van dit restaurant valt op in deze leuke buurt (de leukste buurt van de stad zelfs, volgens velen). De bistrobar heeft er namelijk een wereldkeuken en werkt à la carte. Dat wil zeggen: als je hier eet, krijg je geen traditioneel voor- hoofd- en nagerecht, maar bestel je zoveel (kleinere) gerechten als je wil. Je kan hier zelfs een complete vissenkop bestellen, onder het mom van no waste cooking. 

Daalseweg 15-17 

6521 GE Nijmegen

2. Hotel Credible

Als je bij Hotel Credible binnenstapt, waan je je in retro sferen. De kauwgombalautomaat, beeldbuis tv’s en overmaat aan boeken en spelletjes zorgen voor een gezellig geheel. Op slechts 15 minuten lopen vanaf Nijmegen Centraal kan je hier terecht voor ontbijt, lunch, diner en/of een overnachting. De menukaart staat vol heerlijke gerechten: zalmtaco’s, flammkuchen, baba ganoush, bloemkool-truffel soep en zo kan je door blijven gaan. En dat is precies wat Hotel Credible graag heeft: ‘Bij in-Credible verblijf je niet, je bént er. En als je er bent, dan is de kans groot dat je blijft.’ 

Hertogstraat 1

6511 RV Nijmegen

3. Holt

Holt zit op de kruising van de Holtstraet en de Lange Hezelstraat en noemt zichzelf een all-day café. ‘Geen echte koffietent, typische lunchroom, alledaagse ijssalon of traditionele bruine kroeg. Maar toch van alles een beetje.’ Als je niet zo goed weet in welke mood je bent, raden we je aan bij Holt binnen te stappen en te kijken wat je bevalt. Je kan hier namelijk je eigen borrelplank samenstellen en de keuze is reuze: allerlei soorten vleeswaren, kazen, vegan opties en breads & spreads. Wordt de keuzestress je te veel: geen zorgen, de chefs hebben zelf ook planken samengesteld. 

Houtstraat 75

6511 JM Nijmegen

4. THIBEAU

Als je verantwoord en duurzaam uit eten wil gaan, moet je bij THIBEAU zijn. Deze culinaire, groene hotspot haalt zijn producten uit hun eigen omgeving. Zo werken ze bijvoorbeeld met bierbrouwers en patissiers. ‘Het voelt goed om samen te werken met mensen die we kennen en vertrouwen,’ zo stellen de eigenaren zelf. Het menu? Denk aan mooie gerechten zoals portobello burgers, makreel met venkel en cashew-ricotta ravioli.

Ziekerstraat 9

6511 LD Nijmegen

5. Renato’s Pizzeria

Renato’s Pizzeria ligt op een steenworp afstand van Nijmegen Centraal. biedt een authentieke Italiaanse keuken. Rechtstreeks vanuit hun productiekeuken in de Houthavens in Amsterdam wordt verse pasta gevormd, pizzadeeg gekneed en ijs geproduceerd. En dat is niet het enige dat Renato’s te bieden heeft. Heerlijke kazen uit Lazio, vlees uit Lombardia en Toscane, zelf geselecteerde wijnen uit Piemonte; Renato’s brengt het allemaal naar Nijmegen. Zelfs een aantal chefs zijn voor Renato’s naar Nederland gekomen!

Graafseweg 27

6512 BM Nijmegen

Op de hoogte blijven

Ben je benieuwd welke horecagelegenheden zich nog meer bij JAM! hebben aangesloten? Bekijk dan onze klantcases, volg onze social media pagina’s (Facebook, Instagram, LinkedIn) en vergeet vooral niet onze blog-pagina te checken. Hier zetten we geregeld onze klanten in het zonnetje! Wil je ook graag dat we bij jou langskomen? Stuur dan een mail naar Communicatie Manager Wieteke